Tapamme toimia

Tapamme toimia

Hirvi
Suomen Metsästäjäliiton Lapin piiri on Metsästäjäliiton jäsen. Piirin jäseniä ovat metsästysseurat jäsenineen sekä piirin henkilöjäsenet. Jäsenseuroja on noin 130 joissa jäseniä 6900 sekä henkilöjäseniä 155.

Vaikuttaminen lähtee seuroista

Metsästäjäliitossa toimii noin 2600 rekisteröitynyttä yhdistystä, metsästysseuraa. Seurojen toimintaa perustuu seuran sääntöihin ja yhdistyslakiin. Seura voi vaikuttaa liiton päätöksentekoon nimeämällä edustajat Metsästäjäliiton piirin vuosikokouksiin tai esimerkiksi tekemällä aloitteita, jotka käsitellään ensin piirihallituksessa ja viedään sen jälkeen liittokokoukseen. 

Piirit huolehtivat paikallisesta toiminnasta

Metsästäjäliitolla on 16 piiriä, joiden toiminta-alue kattaa koko maan Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Piirit ovat liiton toimintaperiaatteisiin sitoutuneita itsenäisiä, rekisteröityjä yhdistyksiä. Kussakin piirissä on toiminnanjohtaja ja piirihallitus. SML:n Lapin piirin toiminnanjohtaja on Juha Haapamäki.

Liittokokouksessa teemme tärkeimmät päätökset

Metsästäjäliitossa korkeinta päätäntävaltaa käyttää kahdesti vuodessa kokoontuva liittokokous. SML Lapin piiri saa lähettää kokoukseen kaksi edustajaa, joiden valtakirjan äänimäärä perustuu piirin jäsenmäärään. Liittokokouksessa hyväksytään talousarvio ja toimintakertomus sekä tulevan vuoden budjetti ja toimintasuunnitelma. Liittokokous myös nimeää liittohallituksen. SML Lapin piirin liittokokousedustajat vuonna 2020 ovat Juha Haapamäki ja Kari Pekkala.

Liittokokous nimeää liittohallituksen.

Liittohallitus toteuttaa liittokokouksen päätöksiä

Liittohallitus hoitaa liiton omaisuutta, päättää palkattavasta henkilökunnasta sekä tukee piirihallitusten toimintaa. Liittohallitukseen kuuluu puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja 16 jäsentä sekä heidän varajäsenensä. SML Lapin piirin edustajat liittohallituksessa ovat Veikko Piuva ja hänen varajäsenenään Kalevi Korhonen

Muut toimihenkilöt, toimikunnat ja lajijohtajat
Kirjanpitäjä Marianna Mölläri
Pönttösorvivastaava Timo Kovala
ATK-ja Internet Tukihenkilö Keijo Pätsi
Tarvikevaraston hoitaja Toivo Holm
Kilpailutoimikunnan pj Jarmo Aaltovirta
HH-Hiihto ja HH-juoksu lajijohtaja Taisto Kaikkonen
Kesälajijen lajijohtaja Kari Pekkala
Ilma-aseiden lajijohtaja Kari Kesälahti
Nuoriso-, koulutus- ja rh-toimikunnan pj Sami Ämmälä
Työtoimikunnan pj Veikko Piuva

Kysyttävää? Älä epäröi ottaa yhteyttä!

Juha Haapamäki
piirin toiminnanjohtaja
040 5372162
Lappi