Metsästys opettaa tuntemaan luontoa. Metsästyksen parasta antia on luonnossa liikkuminen ja luonnon tuntemuksen kartuttaminen. Saalis tulee, jos tulee vasta sen jälkeen, kruunauksena kairassa samoamiselle. Samoin ampumaharrastus ei ole opettelua ampumaan kaikkea, mikä liikkuu, vaan sillä hankitaan taito keskittyä ja harkita metsästystilanteissa milloin painaa liipaisinta ja milloin ei. Hyvä metsästäjä osaa olla mieluummin ampumatta kuin räiskiä liian herkästi sorkan tai pyrstön vilahtaessa. Näin pohtii Suomen metsästäjäliiton Lapin piirin uusi Vuoden Erämieheksi nimetty ivalolainen Törmäsen Erämiehissä vaikuttava Juhani Törmänen.
Hän muutti vuonna 1978 Ivaloon ja on siitä lähtien kolunnut vapaa-aikoinaan Inarin erämaita ja paneutunut varsinaisen metsästyksen ohella myös ampumaharrastukseen sekä nuorison erä-, ase- ja ampumakoulutukseen. Törmäsen suurin huoli tällä hetkellä on nuorten vähyys eräseurojen toiminnassa ja yleensä eränkäynnissä. Sama näkyy myös ampumaharrastuksessa, jossa yleiset sarjat tahtovat potea osanottajapulaa, mutta viisikymppisissä ja sitä vanhemmissa sarkoissa riittää vielä kisailijoita. Juhani toivoo, että lapset otettaisiin pienestä pitäen mukaan metsään ja että perheissä pohdittaisiin syvällisemmin erästelyn ja metsästyksen merkitystä pohjoisen ihmisen henkiselle ja ruumiilliselle hyvinvoinnille. Nykyään kuitenkin metsästys ja aseet saatetaan rinnastaa veristen uutiskuvien ja urbaanien luontofilmien äärellä tunteettomaan tappamiseen ja tällainen vieraannuttaa aiemmin luontoon vahvasti sidoksissa olleita suomalaisiakin aidosta erästelystä.
Törmänen on itsekin harrastanut kilpailemista SML:n Lapin piirin joukkueessa SM-tasolla, muuta ei ole yltänyt yhtä hyviin saavutuksiin, kuin nuorempaa Törmäsen sukupolvea edustava poika, Arto. Arto on isänsä ohjauksessa yltänyt jo v. 2000 16-vuotiaana trapin Suomenmestariksi, myös hopea ja pronssi on ollut tuomisina Ivaloon samasta lajista, samoin kuin metsästyshaulikon pronssimitali. Ainakin Suomen ennätystä sivuava on Arton 8-vuotiaana suorittama metsästäjäntutkinto ja heti kahdeksan vuotta täytettyä ammuttu hirvikoe. Arto osallistui ensimmäisiin SM-ammuntoihinsa Ketolassa v.1995 9-vuotiaan ampuen siellä kaikki lajit. Sen jälkeen hän on osallistunut joka vuosi SM-kisoissa kaikkiin lajeihin.
Juhani sanoo rohkaisseensa poikaansa itsenäisiin ratkaisuihin metsällä. Ei siinä ole kenelläkään pirtissä istuneella sanan sijaa millaisen hirven pyytäjä kairassa kaataa, kunhan pyynti tapahtuu lain ja hyvien tapojen mukaisesti. Monesti eräseuroissa viisaus ja päätöksenteko tuntuvat keskittyvän liikaa hopeahapsille, joka sekin saattaa osaltaan vieraannuttaa nuoria muihin harrastuksiin. Jussin mielestä nuorille pyytäjille pitäisi antaa vastuuta yhteisistä asioista sitä mukaa, kun heitä harrastuksen pariin saadaan. Törmäsen nuorison parissa tekemä koulutus ja valmennustyö on tapahtunut oman metsästysseuran, Törmäsen Eränkävijäin kalastus- ja metsästysyhdistyksen, Inarin riistanhoitoyhdistyksen ja Ivalon Urheiluampujain puitteissa. Hän katsookin, että Vuoden Erämies-nimitys tulikin paljolti nuorisotyöstä, jota Suomen Metsästäjäliitto näin ja aivan oikein arvostaa. Tosin hän toiminut erittäin tunnollisesti myös Lapin piirin hallituksessa kolme kautta ja on myös piirin kilpailutoimikunnan jäsen. Useissa SM-ammunnoissa hän on toiminut Lapin piirin joukkueenjohtajana.